• Kotisivu
  • Blog
  • Kuinka usein ilmastointijärjestelmä on huollettava?

Auton ilmastointihuolto – kuinka usein ilmastointi pitäisi huoltaa?

Auton ilmastointijärjestelmä on tärkeä osa ajoneuvon matkustamon lämpöviihtyvyyden varmistamista. Jotta sen tehokkaasta toiminnasta voidaan kuitenkin nauttia pitkään, on tärkeää muistaa säännöllinen huolto.

Muista ennen kaikkea vaihtaa matkustamon suodatin, jonka tehtävänä on puhdistaa matkustamon ilma pölystä, siitepölystä ja muista epäpuhtauksista. Tämä osa on suositeltavaa vaihtaa vähintään kerran vuodessa tai 15 000 kilometrin välein. Jos autoa käytetään ankarissa olosuhteissa, kuten kaupunkiajossa tai maissa, joissa ilmansaasteet ovat korkeita, matkustamon suodatin on vaihdettava useammin.

Kylmäaine

Toinen tärkeä osa ilmastointijärjestelmää on kylmäaine, joka kannattaa täyttää vähintään kerran vuodessa tai 20 000 km:n välein. Sen taso on tarkistettava säännöllisesti, sillä kylmäaineen puute voi johtaa järjestelmän suorituskyvyn heikkenemiseen ja kompressorin vaurioitumiseen.

Ilmastointijärjestelmän huoltoon tulisi kuulua myös koko järjestelmän vuotojen tarkistaminen. Vuodot voivat johtaa kylmäaineen häviämiseen, mikä puolestaan voi johtaa järjestelmän suorituskyvyn laskuun ja kompressorin vaurioitumiseen.

Yhteenveto

Ilmastointijärjestelmän huolto on tärkeää, jotta järjestelmä toimisi moitteettomasti ja jotta vältyttäisiin ilmastointijärjestelmän vaurioilta ja vioittumisilta sekä varmistettaisiin lämpömukavuus auton matkustamossa. Järjestelmän säännöllinen huolto, kuten matkustamon suodattimen vaihtaminen, kylmäaineen lisääminen ja järjestelmän vuotojen tarkistaminen, auttaa pitämään järjestelmän tehokkaana ja toimivana pitkällä aikavälillä.